(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda advokatura institutini rivojlantirish jarayonida xorijiy advokatlar va xalqaro tajribaning o‘rni qiyosiy-huquqiy tahlil asosida yoritilgan. Germaniya va AQSh advokatura tizimlari misolida advokat mustaqilligi, kasbiy malaka, etik standartlar va o‘zini-o‘zi boshqarish mexanizmlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida xorijiy tajribani milliy huquqiy tizimga moslashtirish advokatura institutini modernizatsiya qilishning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.